Vi är glada att inför 2017 kommer vi samarbeta med Kungsbygget!

Kungsbygget Äventyrspark ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland.

Har du det som krävs?
Den ultimata utmaningen för dig som gillar olika fysiska påfrestningar i form av trappor, klättra över väggar, krypa genom tunnlar, bära tunga vikter, ta sig fram i vatten, längs med vattnet och krypa på alla fyra i sanden.

Välj att göra det ihop med en kompis och sporra varandra och tävla tillsammans i ett lag, eller spring själv ett eller två varv runt den 4km långa banan, med 25 utmanande hinder.

Springs Xtreme lopp är en kombination av ett tufft trail lopp och ett hinderbanelopp, där Kungsbyggets branta backar och utmanande terräng blandas med olika typer av prövande hinder.

Ansvarig för banan är Sven Lindeberg, som varit med i Svenska landslaget i militär femkamp i 25 år och har massor av erfarenhet.

Distans

8 km eller 4 km
2x4km varvbana i tuff, kuperad terräng med 2×25 st naturliga och uppbyggda hinder.

Klasser
8km
Lag: Lag M, Lag K, Lag mix (2pers)
Individuellt: M<40, M>40, K<40, K>40
4km Män och Kvinnor
Lagtävling
2 personer som springer tillsammans och hjälps åt att komma i mål samtidigt. Tävlar man i lagtävlan så tävlar man mot övriga lag, dvs ni får bara en tid och det är när båda är i mål. Här gäller det att hjälpa varandra och jobba som team vilket är syftet.

Självklart går det bra att starta ihop med dina vänner i samma startgrupp, utan att behöva anmäla er som ett lag. Skicka ett email till sltopprestation@gmail.com så ordnar han att ni får starta med de ni önskar!

Hinder
Det finns 25 st hinder på denna 4km slinga.

Tävlingskansliet /Race Office
Finns på start- och målområdet i anslutning till Kungsbygget.

Tidtagning
Chiptidtagning.

Nummerlappar
Hämtas vid starten från klockan 08.30 på tävlingsdagen dock senast en timme innan din starttid. Nummerlappen fästes synligt på bröstet under hela tävlingen.

Vattenstation
Vätska och kommer att finnas i varvningsområdet och start- och målområdet.

Priser
Medalj till alla som genomför tävlingen. Fina priser till medaljörerna i alla klasser. Utöver detta lottas det ut fina priser till alla som föranmälda som fullföljer! Prisutdelning kl 13.00

Start & mål
Första start kl 10:30, sedan varannan minut ca 20 personer åt gången. Första start 4 km kl 11:00.

Omklädningsrum och duschmöjligheter
Sjöalts bandys klubbstuga, 50m. från start och målområdet.

Förvaringsutrymme
Det finns möjlighet att förvara väskor och kläder på egen risk på startområdet.

Anmälningsavgift
Individuellt 8 km
Fram till 30 april 2017 400:- Fram till 26 juni 2017 450:- Från den 27 juni 2017 500:-

Lag (2 personer /lag) Fram till 30 april 2017 700:- Fram till den 26 juni 2017 800:- Från den 27 juni 2017 900:-

Individuellt 4 km Fram till 30 april 2017 300:- Fram till den 26 juni 2017 350:- Från den 27 juni 2017 400:-

Försäkring

Allt deltagande sker på EGEN RISK. Xtremerun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se till att du ser över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. När du anmäler dig så kan du teckna Solids ”springtrygg” en försäkring som både ger dig olycksfallsförsäkring och anmälningsavgiften tillbaka om du skulle skada dig innan loppet. Läs mer på: 

http://www.solidab.se/Vara_forsakringar/Specialforsakring/Tavlingsforsakring

Så här tyckte några som deltog i Xtreme Run 2016

”Vi har haft en underbar dag. En trevlig bana i fina omgivningar. Lättare hinder än t ex Toughest, men en rejäl utmaning löpmässigt. Framförallt var det en väldigt trevlig dag.”

”Har sagt det flera gånger innan men Is Göta Friidrott och Triathlon och Sven Lindeberg och Emma Jonsson ska ha en fet eloge för arrangemanget WOW!!! Så trevligt och bra!”

”Jag håller inte alls med vinnarna på pallen för extrem Run där de sa att banan var dåligt utmärkt…herregud det fanns ju hejande och glada peppande funktionärer längs med varje hinder, varje krök, bakom varje liten vrå fanns inte en chans att springa fel och hela mitt lag håller med tack för ett jätte väl arrangerat lopp alla dagar!!!”